Gravidbehandling

Kropsholdning gravid sportsrecovery
En graviditet stiller store krav til kroppen og både fysiologisk og anatomisk sker der mange forandringer i den gravide kvindekrop. Den voksende mave vil uundgåeligt påvirke den gravides holdning og bevægelsesmønster. Den konstante belastning vil for mange gravide kvinder før eller siden udmønte sig i både spændte og ømme muskler. Den tunge mave trækker overkroppen forover og øger muskelaktiviteten i ben og balder. Desuden kippes bækkenet, så muskler og led omkring lænden belastes mere end normalt. Som følge af det kippede bækken og tyngden fra de voksende bryster, vil mange gravide opleve at skuldrene roterer indad, så man runder i den øverste del af ryggen, hvilket kan give ømhed mellem skulderbladende. Som kompensation for den rundede ryg, må man bruge ekstra muskelkraft i nakken for at holde hovedet ret, hvilket kan give ømhed i nakken.

Fysiologisk set, må den gravide kvindekrop arbejde mere ”effektiv” end normalt, for at sikre fostret optimale vækstbetingelser. Det betyder blandt andet at en gravid kvindes puls vil være højere end normalt og hun vil have en hurtigere vejrtrækning. Desuden producerer den gravide kvindekrop en øget mængde blod. Disse forandringer gør, at der i den gravide kvindekrop pumpes en større mængde blod ud i kroppen pr. hjerteslag og sørger for en øget blodgennemstrømning i kroppens organer. Dette medvirker til, at den nødvendige næring transporteres til fostret og at der transporteres affaldsstoffer væk fra fostret. En optimal blodgennemstrømning i kroppen er altså afgørende for at skabe de bedste betingelser for den lille baby.

Gravidbehandling hos Sportsrecovery er en kombination af massage og kropsterapi og består af strygende bevægelser, tryk, stræk og ledfrigørelse, der løsner og blødgør spændte og låste muskler og led. Dermed frigøres eventuelle blokeringer, der kan forhindre blodets fri passage igennem kroppen. Gravidbehandlingen optimerer altså kroppens blodgennemstrømning og dermed kroppens transport af både næringsstoffer og affaldsstoffer. Derudover arbejdes der med åndedrættet. Sidst i graviditeten, når fostret har vokset sig stort, kan det føles som om, at man har svært ved at trække vejret. En graviditetsbehandling vil øge bevægeligheden omkring brystkassen, hvilket vil lette vejrtrækningen.

Som oftest vil en graviditetsbehandling hos Sportsrecovery omfatte ovennævnte områder, for at tage hånd om de gener, som gravide typisk oplever og derved give aflastning af ømme muskler, belastede led og begrænset åndedræt og på den vis hjælpe din krop på vej til at skabe de bedste betingelser for dig og din baby. Som alle andre behandlinger hos Sportsrecovery, vil en graviditetsbehandling dog tage udgangspunkt i den individuelle problemstilling og skræddersyes til den enkelte.